Länsstyrelsen har omhändertagit 19 hundar – nu är de till salu

Länsstyrelsen i Dalarnas län har efter omhändertagande nedan hundar till salu. Den information om hundarna som står i texten är för närvarande den informationen som det finns om hundarna.

Hund 1:
5-årig Mittelspitz hane. Enligt uppgift svensk utställningschampion. Enligt uppgift ögon och patella UA år 2015. Har tandproblem som behöver åtgärdas åtminstone vid ett tillfälle. Mysig och trevlig hund, något reserverad mot främlingar. Behöver socialiseras och passar troligen inte barnfamilj. Hunden är inte helt rumsren och behöver tränas att gå i koppel.

Hund 2:
8-årig Mittelspitz tik. Enligt uppgift patella och ögon UA år 2011. Tiken har haft fem kullar. Har stora tandproblem som behöver åtgärdas vid åtminstone ett tillfälle, troligen fler. Mysig och trevlig hund, något reserverad mot främlingar. Behöver socialiseras och passar troligen inte barnfamilj. Hunden är inte helt rumsren och behöver tränas att gå i koppel.

Hund 3:
1,5-årig Mittelspitz tik. Tiken har lite tandsten som eventuellt kan behöva tas bort. Mysig och trevlig hund, något reserverad mot främlingar. Behöver socialiseras och passar troligen inte barnfamilj. Hunden är inte helt rumsren och behöver tränas att gå i koppel.

Hund 4:
1,5-årig Mittelspitz hane. Har mycket tandsten som behöver tas bort. Mysig och trevlig hund, något reserverad mot främlingar. Behöver socialiseras och passar troligen inte barnfamilj. Hunden är inte helt rumsren och behöver tränas att gå i koppel.

Hund 5:
7-årig tik, Isländsk fårhund. Hunden har mycket dålig tandstatus som behöver åtgärdas vid fler tillfällen. Mysig och trevlig hund, något reserverad mot främlingar. Behöver socialiseras och passar troligen inte barnfamilj. Hunden är inte helt rumsren. Går bra i koppel.

Hund 6:
7-årig hane, Isländsk fårhund. Hunden har rikligt med tandsten och tandköttsinflammation som behöver åtgärdas. Hunden kan enligt uppgift från tidigare ägare inte hållas tillsammans med andra hundar. Går nu hos uppstallare promenader med en annan bekant hund vilket fungerar bra. Hunden har gjort stora framsteg hos uppstallaren och slappnar av mer och mer. Ej helt rumsren.

Hund 7:
6-årig tik, Isländsk fårhund. Hunden har rikligt med tandsten som behöver åtgärdas. Hunden kan enligt uppgift från tidigare ägare inte hållas tillsammans med andra hund. Går nu hos uppstallare på promenader med en annan bekant hund vilket fungerar bra. Hunden har gjort stora framsteg och är nu glad och trevlig och mindre rädd än vid ankomsten. Ej helt rumsren.

Hund 8:
8-årig tik, Kleinspitz. Enligt uppgift patella och ögon UA år 2011. Haft fyra kullar. Enligt uppgift svensk utställningschampion och nordisk utställningschampion. Har kraftig tandsten och lösa tänder som behöver åtgärdas. Hunden har vid veterinärundersökning ömmat vid tryck över ryggen, detta är inte vidare utrett men hunden visar inga tecken på smärta i vardagen. Patellaluxation grad 1 vänster knä vid veterinärundersökning i samband med omhändertagandet. Trevlig och social. Inte helt rumsren. Behöver socialiseras och tränas att gå i koppel.

Hund 9:
3-årig tik, Kleinspitz. Hunden har lindrigt med tandsten. Enligt uppgift svensk utställningschampion. Trevlig och social. Inte helt rumsren. Behöver socialiseras och tränas att gå i koppel.

Hund 10:
7-årig tik, Kleinspitz. Enligt uppgift ögon UA år 2014. Haft en kull med en valp. Enligt uppgift svensk utställningschampion och nordisk utställningschampion. Har tandsten och lösa tänder som behöver åtgärdas. Patellaluxation grad 1 vänster knä samt grad 2 höger knä vid veterinärundersökning i samband med omhändertagandet. Trevlig och social. Inte helt rumsren. Behöver socialiseras och tränas att gå i koppel.

Hund 11:
4-årig tik, Kleinspitz. Enligt uppgift ögon UA 2016. Hunden har mycket tandsten. Patellaluxation grad 2 höger knä vid veterinärundersökning i samband med omhändertagandet. Hunden hade vid veterinärundersökningen också ett rinnande höger öga. Trevlig och social. Inte helt rumsren. Behöver socialiseras och tränas att gå i koppel.

Hund 12:
6-årik tik, Mittelspitz. Enligt uppgift ögon UA 2015 och patella UA 2014. Haft en kull. Lindrig tandsten. En lugn och försiktig hund som när hon känner sig trygg vågar mer och mer. Samtidigt en glad och sprallig hund.

Hund 13:
7-årig tik, Shetland Sheepdog. Haft en kull. Hull under medel vid veterinärundersökning. Lite rodnad i huden. Måttligt med tandsten, saknar några tänder, ingen pågående tandlossning. En försiktig och lugn hund men som ändå vill vara med.

Hund 14:
4-årig tik, Shetland Sheepdog. Haft en kull med en valp. Hull under medel vid veterinärundersökning. Dåligt musklad. Måttligt med tandsten och saknar två tänder. Försiktig hund som inte tar plats direkt och utan håller lite avstånd. Väldigt snäll och mysig då hon känner sig mer trygg.

Hund 15:
5-årig tik, Shetland Sheepdog. Lindrigt med mjäll. Måttligt med tandsten. Glad hund som vill vara med och bli klappad.

Hund 16:
2-årig hane, Mittelspitz. Enligt uppgift patella UA år 2018. Måttligt med tandsten. Sprallig hund men med en viss osäkerhet som försvinner mer och mer. Om man är positiv är han positiv. Har lätt till skall.

Hund 17:
4-årig hane, Kleinspitz. Enligt uppgift ögon UA år 2016. Måttligt med tandsten. Har tångbett, inga skador eller skav till följd av detta har setts. Har exteriört brett mellan frambenen men rör sig normalt i skritt och långsam trav. Rör sig glatt och villigt, inga tecken på smärta. Visar ingen reaktion vid böjning eller sträckning av benen. Torr i huden. Hane som är social och vill vara nära, men tycker inte om att bli lyft.

Hund 18:
3 månader tik, troligen Shetland Sheepdog. Inga anmärkningar hos veterinär. Glad och busig valp.

Hund 19:
11-årig tik, Shetland Sheepdog. Hull under medel vid veterinärundersökning. Kraftigt med tandsten och saknar fler tänder. Lokal tandköttsinflammation. Hunden har en knöl i huden på vänster bakben och en knöl i sista juverdelen. Knölarna ömmar ej. Knölarna är inte närmare utredda. Det är en väldigt social och trevlig hund. Har lätt att gå i koppel.

Är du intresserad?

Vid intresse av hundarna eller om du har frågor, kontakta länsstyrelsen på djurskydd.dalarna@lansstyrelsen.se snarast.

Lämna fullständigt namn, personnummer, adressuppgifter, telefonnummer samt lite information om hur hunden kommer att hållas. Länsstyrelsen tar emot intresseanmälningar löpande och går löpande vidare med försäljning eller andra alternativ. Det kommer även en till annons med ytterligare hundar till salu.

Källa: Länsstyrelsen i Dalarna

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.