Regler och lagar för djurägare – får hunden förvaras i bur?

Får jag stänga in min hund i en bur när jag går till jobbet? Vilka regler är det egentligen som gäller om jag vill använda bur? Under veckan kommer Länsstyrelsens djurskyddsinspektörer att finnas på plats i Vivalla centrum, Marieberg galleria , Vågen galleria och på Rudbecksgymnasiet – för att prata om djurskydd och om hur hund- och kattburar får användas.

Länsstyrelsen har uppmärksammat att människor ibland har sina hundar och katter i bur inomhus, vilket inte är tillåtet enligt djurskyddslagen. Därför vill Länsstyrelsen ut och informera djurägare och blivande djurägare om vilka regler som gäller om man vill använda bur till sin hund eller katt. Informationsturnén är en del i Länsstyrelsens pågående Tillsynsvecka.

– En hundbur kan till exempel vara bra om du behöver transportera din hund bilen. Men du får inte stänga in hunden i en bur hemma, vilket många kanske inte känner till, säger Fredrik Engström, djurskyddsinspektör, Länsstyrelsen i Örebro län.

Källa Länsstyrelsen

Hund och katt i bur – så säger djurskyddsreglerna

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.