Krismöte om agility hunden Leela

Krismöte om Leela – ”vi är nästan på ruta ett igen” På tisdagskvällen hölls ett möte om hur sökandet efter Leela ska omorganiseras efter genombrottet där man lyckades få reda på var Leela befinner sig just nu. 

Leela har synts till drygt 2,5 mil från platsen där hon försvann.

Det gjordes en observation utanför Sölvesborg, i Valje. Privatpersoner såg en hund som liknade Leela.  Det bekräftades av en ID-hund som kände doft av att Leela befunnit sig där.

Man har förhoppningar om att Leela befinner sig i närheten av en grillplats där människor ofta matar djur.

Den colombianska landslagsstjärnan Leela beskrivs som en av de bättre i världen inom sin gren, det är svårt att värdesätta en hund som den här i pengar.

Många har engagerat sig i letandet efter Leela – och svenska Agilityklubben uppmanar den som söker efter hunden att ta det varsamt.

Bara dagar efter att Leela försvunnit sa Ronja Österberg från Agilityklubben så här:

– Leela är brun och vit. Många har sett filmen om colliehunden Lassie – hon ser ungefär ut som en miniversion av Lassie. Ser man Leela ska man inte försöka fånga henne, det kan göra henne mer stressad. Man kan testa locka med hundgodis eller stänga in henne i trädgården, ring mig därefter så förmedlar jag det vidare, skriver Expressen.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.