Pulin Zala blev Best in Show på Stockholm Hundmässa

 

BIS-vinnande pulin Zala tillsammans med sin ägare Jesper Ravn.

Efter två dagars sållande bland de över 6 000 hundarna som samlats till utställningen återstod på söndagkvällen de nio vinnarna från varje rasgrupp. Finalerna dömdes av den finske domaren Kari Järvinen som valde den ungerskfödde pulin Rackarörzö Zala till Best in Show. Ägare är Jesper Ravn från Haslev i Danmark.

Årets uppfödargrupp

Den hunduppfödare vars så kallade uppfödargrupp (fyra hundar) vunnit flest priser under året tilldelas utmärkelsen ”SKKs uppfödargrupp 2018”. I år gick den prestigefyllda utmärkelsen till kennel Caci’s, som innehas av Carina Östman, Mikael Persson och Caroline Lundqvist, Borlänge, för en grupp flatcoated retriever.

SM i junior handling

På Stockholm Hundmässa 2018 hölls svenska mästerskapet i junior handling, en tävlingsgren för ungdomar som kan beskrivas som ”konsten att visa en utställningshund”. Vann gjorde Selma Mårtensson. Selma är därmed kvalificerad för att tävla på den engelska hundutställningen Crufts nästa år. 

SM i freestyle och heelwork to music

Under helgen avgjordes även svenska mästerskapen i heelwork to music och freestyle, hundsporter där hund och förare utför rörelser i samspel med varandra och i takt med musiken. I heelwork to music vann Jonna Smedberg med Zoya och i freestyle segrade Nina Roegner med Moster. Nytt för i år var grenen teamwork to music som vanns av Gott och Blandat – Kerstin Eklund, Frida Binette, Karin Schylberg, Cecilia Mårtenson, Louise Runnemark, Embla Östh.

Agility och rallylydnad

Under helgen avgjordes internationella tävlingar i lydnad och Sveriges Hundugdom arrangerade tävlingar i rallylydnad! 

En härlig hundfest!

Stockholm Hundmässa 2018 hade totalt 27 506 besökare. Över 6 000 hundar för­delade på 311 raser deltog i hundutställningen. Utöver de hundar som deltog i utställningen fanns nästan 1 500 hundar på plats för att delta i de olika tävlingarna och för att visas på rasklubbstorget.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg
Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.