Här kommer hundarnas riktiga önskelista

Glöm gnistrande strasshalsband, volangklänningar eller tjusiga hundskor! När tomten kommer med julklappssäcken till våra fyrbenta vänner är den full av omtanke, kärlek och tid – om hundarna själva får välja. Här bjuder Agria Djurförsäkring på hundarnas önskelista med julklappar som är helt gratis!

– Vi förmänskligar gärna våra husdjur och tror att de uppskattar samma saker som vi människor. Men hundar är hundar och det är egentligen väldigt små saker som gör dem lyckliga – att få vara nära sin familj, att få nosa lite extra länge på promenaden eller en spännande lek som bjuder på hjärnstimulans, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef sällskapsdjur, Agria Djurförsäkring.

Här kommer hundarnas riktiga önskelista för julen 2018:

  1. Sätt dig på golvet bredvid hunden med en påse hundgodis. Lär hunden ett nytt trix – pussas, highfive, snurra, krypa, rulla runt – ja, bara fantasin sätter gränsen! Hundar älskar att vara duktiga och känna sig omtyckta. Ge massor av beröm och snåla inte med hundgodiset.
  2. Lek kurragömma – passar lika bra inomhus som utomhus beroende på var du bor. Be en vän hjälpa till, sätt hunden ned, säg ”vänta”, spring iväg och göm dig. När du är klar säger vännen ”sök” och hunden börjar arbeta. Massor av beröm och hundgodis när den hittar dig.
  3. Fixa ett hundspa – alla hundar vill bli extra fina till julafton. Avsätt ett par timmar till att bada hunden, trimma runt tassarna och andra ställen där det växer ohämmat. Klipp klorna och borsta tänderna. Ta gärna en före och efter bild och dela med dina vänner.
  4. Många hundar blir lugna och avslappande av att få massage som ökar blodcirkulationen och slappnar av musklerna. Välj ett område per dag – tassmassage, ryggmassage, ansiktsmassage. Om hunden är ovan – lyssna och se hur den reagerar, börja försiktigt och öka långsamt styrkan och intensiteten.
  5. En härlig vinterdag mår både du och hunden bra av en extra lång promenad. Ladda termosen, ta med några hundgodis och ta er till närmsta skog.
  6. Mörka kvällar vill hunden ha lite extra kul! Ta några kulor av hundens middag och göm i hemmet. Låt vovven nosa upp middagen och få massor av beröm!
  7. De flesta hundar trivs i gott sällskap av andra hundar, boka en hundkompis och ta en härlig snöpromenad tillsammans. Om det finns en trygg, säker plats släpp dem och låt dem leka av sig en stund. Trevlig för både hundägare och fyrbentingar!
  8. Bjud på några extra klappar och gos, berätta hur mycket du älskar din hund!
04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg
Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.