Leksaker är årets julklapp bland hundar – men upplevelser kvalar in på topplistan

Drygt 60 procent av alla hundägare ger en julklapp till sin fyrfota vän. Och upplevelser – som att gå till hundfrisören, psykologen eller dietisten – kvalar in på listan över vad man lägger under granen till hunden i jul. Det visar en undersökning bland drygt 1000 hundägare, som MyDOG har låtit göra med anledning av att den stora hundmässan drar igång på Svenska Mässan i Göteborg den 3 januari.

Julen är den högtid då flest ger paket till sin hund – fler än som gör det på födelsedagen. Hundleksaker, tätt följt av något gott att äta, toppar listan över vad vi väljer att slå in till hunden i jul. På tredje plats hamnar träningsredskap.

– I dag finns det massor av olika träningsformer för hunden. Utöver Agility är Nosework och Freestyle populärt, för att nämna några. En viktig poäng är också att husse och matte tränar tillsammans med sin hund, säger Tommy von Brömsen, ansvarig för hundevenemanget MyDOG.

Hundtillbehör, som ett nytt halsband, en hundkorg eller ny matskål hamnar på fjärde plats när vi köper julklapp till våra hundar, men även hundkläder och hundvårdsprodukter är populärt. In på listan kvalar även olika typer av upplevelser, som att gå till hundfrisören, hundpsykologen eller till en dietist.

– De flesta hundägarna i vår undersökning köper prylar till sin hund för mellan 500 och 2000 kronor per år – många för så mycket som 5000. Att man handlar mycket till sin hund är något som vi ser ökar för varje år i takt med att hunden har tagit en självklar plats som likvärdig familjemedlem hos allt fler hundägare.

Den 3-6 januari arrangeras MyDOG på Svenska Mässan i Göteborg. Då väntas närmare 9 000 hundar delta på hundfesten tillsammans med sina hussar och mattar.

Här är högtiderna då vi ger hunden paket
– Jul: 62 procent
– Födelsedag: 52 procent
– Alla hjärtans dag: 7 procent
– Namnsdag: 3 procent

Det här köper vi främst i julklapp till vår hund
Hundleksaker: 66 procent
Något gott att äta: 56 procent
Träningsredskap: 25 procent
Praktiska hundtillbehör: 18 procent
Hundkläder: 9 procent
Hundvårdsprodukter: 6 procent
Hundupplevelse: 4 procent
(gå till hundfrisör, psykolog, dietist)

Om undersökningen
Undersökningen har genomförts av Svenska Mässan/MyDOG tillsammans med Svenska Kennelklubben. Totalt har 1031 hundägare svarat på en enkät som skickades ut under december månad 2018.

Hela programmet för MyDOG hittar du på mydog.se. Välkommen!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg
Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.