Elektronisk underhållning för hundar

I en värld där spel är så lättillgängliga på vilken enhet som helst, är det självklart att det finns spel även för våra husdjur till mobiler och surfplattor. Även om alternativen för hundspel inte är så många ännu, så är det ändå ganska fantastiskt att det faktiskt finns underhållning även för hundar! Självklart ska spel aldrig ersätta promenader, motion eller annan träning för hundar, utan bara vara ett roligt komplement. Det rekommenderas starkt att man har ett ordentligt skärmskydd till surfplattan. Om din hund gillar något av spelen kommer den säkert att både slicka och krafsa på skärmen!

Apparna och spelen består oftast av föremål hundarna ska följa efter med ögonen, eller röra med tass eller nos. När en hund får poäng kommer det en serie ljud för att stimulera sinnena ytterligare. Färgerna är optimerade för hundar. En del hundar älskar den här typen av underhållning, medan andra verkligen inte bryr sig ett dugg, så det är onödigt att prova något annat än gratis appar. Det finns även en hel del spel och appar för katter, som faktiskt ofta fungerar lika bra som apparna för hundar. Där är målet ofta att jaga en röd prick eller att försöka ”fånga” en mus som springer över skärmen.

Spel för människor

Spel och underhållning i mobiler och surfplattor är vardag för de flesta människor. Ungefär två tredjedelar av alla vuxna svenskar spelar olika typer av spel regelbundet. Casinospel är några av de mest populära spelen på marknaden just nu. De har roliga spelautomater med hundratals olika teman, skraplotter och spel som liknar de gamla klassiska arkadspelen. Bingo och bordsspel som Blackjack är också populärt, men spelautomater drar allra flest spelare. Det går fort, det ger omedelbar tillfredsställelse och det är roliga små spel att underhålla sig med.

Ett exempel på ett populär husdjursspel är ”Cat Fishing 2″. Här har man 25 sekunder på sig att fånga fisk genom att peta eller slicka på skärmen. I den första nivån är det en fisk, i den andra nivån är det två fiskar, och så vidare. Det kommer ett ljud för att stimulera fler sinnen när de fångar en fisk. Det här är ett spel som har fått väldigt högt betyg av hundägare. Det verkar faktiskt fungera bättre för hundar än för katter! En del djur kommer inte att förstå varifrån fiskarna kommer. De kommer att leta bakom surfplattan, bakom dig eller på golvet.”Happy Wings” är en annan app riktad till katter, men älskad av hundar. Den här har flera flygande varelser som gör ljud för att få ditt husdjurs uppmärksamhet. Många hundar lär sig fort att de ska röra vid skärmen för att bli belönade med ljud och stimulans. En del ägare ger godis som belöning när de gör rätt. ”iSqueek” är en annan rolig app för hundar, även om det inte är ett spel. Appen har en mängd olika färgglada bollar och leksaker, och när ditt djur petar på en leksak med sin tass eller nos reagerar leksaken och rullar iväg. Den här appen beskrivs som den första virtuella pipleksaken. Appen har 18 olika leksaker med unika färger, former och ljud, som en del hundar faktiskt älskar!

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.