Polisen misstänker att en kvinna fångat eller importerat vilda vargar för uppfödning – tre vargar avlivades genast

En kvinna bosatt i södra Finland misstänks för att ha brutit mot lagen genom att ha köpt eller importerat tre vilda vargar.

Kvinnan hade gömt ett eller flera djur hos sina bekanta. Polisen gjorde en husrannsakan på tre ställen i södra Finland den 9 januari och hittade tre djur som enligt experter är vargar. Vargarna var i så dåligt skick att de omedelbart avlivades.

Djuren var skygga och ohanterliga för människor. De var också uppenbart stressade och led. Två av djuren hölls i en mörk utebastu där det, när husrannsakan genomfördes, inte fanns vare sig mat eller vatten, skriver Yle.

Det fanns också en oro för att djuren skulle släppas ut i naturen. DNA-prover togs för att säkerställa att djuren var vargar. Resultaten är inte ännu klara. Den huvudmisstänkta kvinnan är på sannolika skäl misstänkt för grovt djurskyddsbrott och för naturskyddsbrott och häktades den 12 januari.

Förundersökningen har visat att kvinnan antingen har hämtat djuren till Finland från Ryssland eller har fångat in dem i naturen. Polisen misstänker att hon tänkte föda upp korsningar av varg och hund. Kvinnan hade över 60 hundar på sin gård, en del av dem misstänks vara korsningar av varg och hund. Det fanns också andra djur på gården.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.