Varning för ”Royal Canin” tävling på instagram

Vi svarade på tävlingen ovan som är sponsrad och ligger ute på instagram, där det framgår att man deltar i en gratis konsumentundersökning och kan vinna husdjursmat för 1 år. Man tror av bilden att det är Royal Canin som ligger bakom tävlingen?

De ber dig lämna ut dina kontaktuppgifter och telefonnummer. AKTA er för att lämna ut telefonnummer! Vi har sedan vi svarade på tävlingen blivit uppringda av tre olika personer som utger sig för att vara samarbetspartners och säger att man har gått vidare i tävlingen.

Efter en stund erbjuds man olika abonnemang på tex identitetskapning eller elabonnemang. AKTA dig för att svara jakande på någon fråga, säljaren är skicklig och ställer massor med frågor, om du hört om identitetskapning osv. Plötsligt säljer de på dig ett abonnemang.

Av bilden att döma så tror man att man deltar i en tävling för Royal Canin, men i själva verket så bjuder du in säljare.

OM detta verkligen har något att göra med foderföretaget Royal Canin så har det totalt spårat ur? Någon som känner till vad som ligger bakom denna så kallade tävling?

Uppdatering 26/1- 2019

Jag kan  bekräfta att Royal Canin inte har något med den så kallade tävlingen att göra. Vi kommer undersöka vad vi kan göra för att stoppa den här oseriösa användningen av vårt varumärke.

Åsa Dufva
Scientific Communication Manager
Royal Canin Sverige AB

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Varning för ”Royal Canin” tävling på instagram

  1. Åsa Dufva skriver:

    Jag kan bekräfta att Royal Canin inte har något med den så kallade tävlingen att göra. Vi kommer undersöka vad vi kan göra för att stoppa den här oseriösa användningen av vårt varumärke.

    Åsa Dufva
    Scientific Communication Manager
    Royal Canin Sverige AB

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.