Vintervädret en livsfara för din hund


Varje år dör cirka 30-40 hundar i Sverige av drunkningsolyckor. Och det är just under vintern som de flesta av dessa olyckor förekommer. Oftast inträffar olyckorna när hunden springer ut på en istäckt sjö, täckt med tunn is, som inte klarar hundens vikt. 

Tänk på att det är svaga isar på del flesta håll i landet, trots minus grader så är isarna lömska så här års. Håll hunden kopplad, det går så fort att en hund springer efter en fågel eller liknande ut på vattendraget och plötsligt går den genom isen.

Varje år läser man om hundägare som gått genom isen då de har varit i färd med att rädda sin hund som sprungit ut på en sjö och gått genom isen.

Praktiska tips

  • Utrusta hunden med sele och lång lina under skridskoturen istället för att ha den lös
  • Om hunden är lös – försäkra dig om att den alltid kommer på inkallning
  • Spring inte ut på isen – locka tillbaka hunden istället

Efter att hunden är i säkerhet är det viktigt att torka den ordentligt. Linda aldrig in hunden i filtar, då detta får motsatt effekt och istället stänger inne kylan. Låt hunden återgå till normaltemperatur under ett dygn. Det är bra att massera hunden för få igång blodcirkulationen, och låt den gärna röra på sig när den känner sig pigg, skriver Nyheter24.

Tänk på hundens bästa – Låt aldrig hunden springa lös nära sjöar eller hav! Håll din hund kopplad!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.