Hund försvunnen – nu pressas ägaren på pengar

Foto: Privat

Maria Knudsens hund Bronson försvann under en skogspromenad. Efter att hundägaren utlyste en hittelön på 35 000 kr berättar hon att okända personer har försökt att pressa henne på pengar. 
– De sa att de skulle låsa in honom i ett kylskåp eller skicka iväg honom till Polen, säger hundägaren till GP.

Maria skriver på sin facebook:
SNÄLLA HJÄLP! Min Bronson sprang iväg i skogen för ca 15 minuter sen! Hittar honom inte!!! Det är skogen bakom sångspelsgatan/backa pizza plus.. någon som vill hjälpa mig att leta? Snälla!! Han är bara 9 månader och det är så mycket snö, snart mörkt! Får panik 😭 ring gärna om ni vet nått 0706273790

Bronsen är av rasen American Bully Pocket och är chipmärkt.

Den nio månader gamla hunden försvann vid 15-tiden i söndags när Maria Knudsen, 25, var ute på en skogspromenad vid Arödsberget i Brunnsbo på Hisingen i Göteborg.

Marias efterlysning på facebook har spridits som en löpeld och hundratals människor har engagerat sig i sökandet. Under tisdagen fick hon dock ett otäckt samtal av personer som uppger sig ha hunden.

– Först sa han, ”Hej jag har din hund här”. Sedan sa han att han hörde att det var en hittelön som han ville att jag skulle swisha till ett nummer, skriver GP. Maria bad om bevis på att han hade hunden, då ska han ha hotat med att han stänger in hunden i ett kylskåp eller skickar hunden till Polen.

Troligen hade personen som ringde upp Maria inte alls hunden och Maria funderar på att polisanmäla samtalet. På polisen uppmanar man Maria att polisanmäla.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 Response to Hund försvunnen – nu pressas ägaren på pengar

  1. Pingback: Hunden Bronson tillbaka hos ägaren efter utpressning och hot

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.