Grova brottslingar häktade för hundvalpsrånet

Personerna som misstänks för det grova rånet där sex golden retrievervalpar stals häktades på fredagen. Två av dem är dömda för grova brott sedan tidigare, bland annat försökte en av dem tidigare hugga ihjäl en kvinna med 45 knivhugg.

Samtidigt har kennelägaren Eivor Nilsson fått tillbaka två av sex valpar.

Det är fyra personer som är mellan ungefär 25 och 34 års ålder som begärts häktade för rånet. En av dem är en kvinna från Sjöbo kommun, de andra är män från Göteborg, Hörby och Sjöbo.
 Kvinnan som också begärts häktad är ostraffad sedan tidigare och arbetar med barn- och ungdomar. Hon har ett stort hundintresse och på sin facebook poserar hon med sin golden retriever, skriver Lokaltidning.

Extremt ovanligt brott

På polisen säger man att det är extremt ovanligt med ett brott av detta slag, en av poliserna som intervjuats har jobbat som polis i 38 år och aldrig upplevt eller hört om något liknande.

GW Persson som uttalade sig tidigare i Nyhetsmorgon om rånet av hundvalparna har nu i direktsändning bett om ursäkt till kennelägaren Eivor för att han ”tvivlade” på Eivors berättelse.

Teknik i världsklass används för att hitta valparna


Varje år gör Nationellt forensiskt centrum, NFC omkring 10 dna-tester på levande djur. I år kan det flerdubblas i jakten på hundvalparna som stals från golden retriever-kenneln. Att visa släktskap mellan en tik och en valp är lika träffsäkert som att visa släktskap mellan ett barn och en förälder.

En hundvalp ärver en kromosomuppsättning från tiken och en uppsättning från hanhunden. Det man gör är att man tittar på ett antal DNA-markörer hos tik och valp där man iakttar överensstämmelser eller avvikelser och på så sätt kan se om det kan vara släktskap mellan tik och valp, skriver Lokaltidningen.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.