Hängdes ut som djurplågare – fick hunden stulen

Hetsjakten på familjen och deras hund ledde till att hunden blev stulen! Polisen och Länsstyrelsen hade godkänt djurhållningen – men på Facebook var familjen redan dömd, skrev P4Örebro. Nu träder tjejerna bakom facebookinlägget fram.


Karolin och Amanda har själva aldrig varit i själva hundgården, men varit i området och sett hundgården. Ändå skrev de inlägget ovan på facebook som påstår att hunden i samhället i norra Örebro län är svårt plågad och lider.

Inläggen fick hundratals delningar och tusentals kommentarer, och flera personer tog sig till familjens gård. 

Länsstyrelsen får in 47 individuella anmälningar, samt otaliga mejl och telefonsamtal baserat på andrahandsuppgifter.

Trots fem oanmälda kontroller av Länsstyrelsen, hos familjen har inga tecken på djurplågeri uppmärksammats, polisen misstänker inget brott och hunden bedöms ha hanterats enligt lagstiftningen.

Brister som upptäckts hos djurägaren har omgående åtgärdats, men trots det, vaknade familjen en morgon till en tom hundgård. Aktivister har publicerat en bild på facebook på hunden tillsammans med maskerade män, skriver P4.

Karolina och Amanda säger till P4 Örebro:
Jag känner att polisen och länsstyrelsen inte har tagit sitt ansvar och att  det har lett till den här situationen. Jag förstår vad länsstyrelsen säger, men jag håller inte med, oavsett om hundkojan uppfyller kraven.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.