Leelas ägare tillbaka i Sverige – nu ska hunden hittas med hjälp av Twist


I oktober sprang den colombianska agilityhunden Leela bort i Uddarpsskogen utanför Kristianstad.

Nu är ägaren Javier Vega tillbaka i Sverige för att leta efter sin hund, han kom i fredags tillsammans med Leelas bästa kompis Twist. Twist ska hjälpa till att leta efter Leela, förhoppningsvis ska Leela känna doften av Twist och Javier. Sedan de kom i fredags har de varit ute vid tre tillfällen, dock utan framgång än så länge. Senast, i fredags observerades Leela utanför Rinkaby.
Sedan Leela försvann har hon observerats vid 45 tillfällen.

Leela rör sig mellan Uddarp där hon försvann i väst och Axeltorp i öst, så det är en rätt stor yta.

Leela är väldigt skygg, hon flyr så fort hon ser ett djur eller en människa. För att bryta blockeringen är Javier tillbaka med hunden Twist, i deras flock som Leela tyckte mest om. Det är ett vedertaget sätt i hundsökarsvängen för att fånga in en förrymd hund och för en hund som har varit borta så pass länge och är i förvildat tillstånd, säger Katarina Holmér ID-hund-förare.
Katarina och den andra ID-hund-föraren har varit iväg minst en gång i veckan sedan Leela försvann och de lägger ner sju-åtta timmar vid varje tillfälle, skriver Kristianstadsbladet.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.