Länsstyrelsen säljer 19 omhändertagna hundar

Foto: Länsstyrelsen

Länsstyrelsen säljer nu 19 omhändertagna hundar.

Hundarna är av Samojed-typ och säljs i befintligt skick, utan garantier.

De är översiktligt besiktade av veterinär vid omhändertagandet och veterinärintyget medföljer. När hundarna säljs är de avmaskade, vaccinerade och id-märkta med microchip.

Hundarna är av Samojed-typ. Det är oklart om de är rasrena samojeder, eftersom inga registreringsbevis eller stamtavlor finns. Det finns inte heller några uppgifter om deras ålder, men enligt veterinärbesiktningen är alla vuxna hundar.

Det var i slutet av februari som länsstyrelsen efter en anmälan gjorde en kontroll hos hundägaren där de beslutade att omhänderta hundarna. I beslutet står det att hundarna var utsatta för ett lidande och i behov av veterinärvård och genomgående pälsvård.

Det är tolv hanhundar och sju tikar.

Hundarna är trevliga och hanterbara, så förutsättningar finns för att de ska kunna fungera som sällskapshundar. Dock kan vissa individer behöva rumsrenhetstränas om de ska bo inomhus. Ett flertal av hundarna har i dagsläget nerklippta pälsar, som är på väg att växa ut.

Hundarna är i varierande fysisk kondition, vissa individer kommer att behöva återbesök hos veterinär och eventuella vidare åtgärder.

Priset är mellan 1500 kr och 3000 kr, beroende på hundens nuvarande skick och eventuella vidare veterinära åtgärder, skriver Länsstyrelsen Norrbotten.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.