Lösspringande hund biten av polishund

Kvinnan lekte med sin hund på en äng på Resarö, då gick en ledig polishund till angrepp. Nu har kvinnan fått ersättning av polisen.

Händelsen inträffade i oktober ifjol då kvinnan rastade sin hund genom att kasta boll till den på en äng, tillsammans med sin tvååriga dotter. Plötslig blir den lilla hunden attackerad av en ledig polishund, som högg den över huvudet och tryckte ned den mot marken.

Kvinnan menar att en hund absolut inte skall attackera en annan hund. Mannen med polishunden berättade i förhör att den lilla hunden kom rusande mot honom och hans två hundar som han vid tillfället höll fast i halsbanden då kvinnans hund kom springande.

Mannen menar att kvinnans hund kom fram till hans ena hund, inte är förtjust i andra framrusande hundar. Vid det ögonblicket slet sig polishunden och gick till attack.

Den lilla hunden klarade sig men behövde veterinärvård.

Kvinnan beviljades 14 386 kronor i ersättning från polisen, vilket ska täcka veterinärkostnaderna. Kvinnan säger att hon är nöjd med beslutet, trots att hon nekades ersättning för sina nerblodade kläder. Hon tycker också att mannen skötte situationen bra, skriver Mitti.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.