Varför är det viktigt att skydda sig mot fästingar?


Under sommarhalvåret smittas både människor och husdjur av fästingburen sjukdom. Ibland drabbas djuret av akut sjukdom, men symtomen kan även komma smygande och som djurägare kan det vara svårt att förstå vad som påverkar djuret mitt i sommarvärmen. Fästingburen sjukdom kan vara allvarlig och i somliga fall leder det till bestående besvär för både människor och djur.

Vad gör jag om jag misstänker att mitt djur smittats av fästingburen sjukdom?
Kontakta din veterinär för en undersökning, det finns en risk för kroniska besvär. Ta tempen och låt ditt djur vila sig fram tills undersökningen. Se till att djuret äter och dricker och håll koll på eventuell kräkning, diarré eller hälta. Om ditt djur börjar få blåmärken eller röda prickar på tandköttet eller ser blek ut i slemhinnorna bör du åka till veterinär direkt.

Vad kan VetZoo erbjuda?
I VetZoo’s sortiment hittar du veterinärt magtarmfoder att ge vid kräkningar och diarré. VetZoo har ett brett sortiment av sårvårdsprodukter till tvätt av sår efter fästingar, samt fästingborttagare, fästinghalsband, insektsspray mm. VetZoo har även pälsvårdsverktyg som underlättar den dagliga jakten efter fästingar.

LÄR DIG MER, LÄS VETZOO’s FÄSTINGTIDER-ARTIKEL HÄR!

I samarbete med VetZoo

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.