Marinmuseum guidar dig och din hund!

Marinmuseum erbjuder nu hundpromenader med historiskt innehåll – guidade turer runt Stumholmen i Karlskrona med kunskap om världsarvet för dig och övningar för din hund. Inga förkunskaper behövs, vare sig i historia eller hunduppfostran.

Initiativtagare är Ann-Cristin Antonsson, som arbetat som samordnare på Marinmuseum i 16 år. Vid sidan av arbetet på museet arbetar Ann-Cristin som diplomerad hundinstruktör och hundpsykolog, driver kennel och är utbildad hundpensionatsföreståndare.

– Hundar är en stor del av mitt liv, en livsstil! Idén till det här fick jag när våra barnvagnspromenader runt Stumholmen med guide blev så populära. Jag anordnar själv hundpromenader i Nättraby och kunde direkt se hur vi kunde applicera min kunskap med det historieintresse som finns här i Karlskrona. Ut med hunden ska man ju ändå, menar Ann-Cristin.

Marinmuseum, som är en del av Statens maritima och transporthistoriska museer (SMTM), önskar att kunskapen om världsarvet Karlskrona når fler genom att kombinera guidade turer utomhus med ett intresse som många människor har. Mats Holmer, certifierad världsarvsguide i Karlskrona, är van vid att guida åt museet och när han fick frågan om att guida under en hundpromenad svarade han ja direkt.

– Jag tror att det blir populärt när man inte bara får utan ska ta med sin hund samtidigt som guidningen riktar sig till oss hundägare. Min egen hund Charlie är en omplaceringshund som varit hos mig i 1,5 år nu. Han har varit med på promenader med ett par hundar till, men det här blir hans första stora hundpromenad. Det blir riktigt roligt för oss båda, säger Mats Holmer. 

Hundpromenaderna innehåller historia från år 1680 fram till idag, med fokus på händelser i Karlskrona och de byggnader som finns på Stumholmen. Under promenaden görs ett par stopp med övningar för dig och din hund. Hela promenaden blir en bra social övning och miljöträning för både unga och äldre hundar. Ann-Cristin och Mats hoppas att många ska ta tillfället i akt att möta likasinnade och vilja öva sin hund i detta sociala sammanhang. Marinmuseum vill vara en mötesplats för historieintresserade med många intressen. Minecraftbyggande på plats i museet för barn, seniorvisningar med guide och barnvagnsvisning med guide för lediga vuxna är andra nya satsningar för att öppna upp för olika människor att besöka museet.

Tid och plats

Premiärpromenaden är onsdagen den 24 april klockan 17.30–18.30. Samlingsplats vid Stumholmsbron i Karlskrona. I närheten av Marinmuseum.

Evenemanget är kostnadsfritt. Ingen föranmälan krävs. Alla är välkomna!

Museet och Restaurang Skeppsgossen har öppet fram till klockan 19.00 denna dag. Det finns platser på uteserveringen. Hundar får bara vistas utanför museibyggnaden.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.