Sveriges största hundpromenad

Snart är det dags för Sveriges största hundpromenad att samla tusentals tassar över hela landet och tillsammans promenera till förmån för hundar som behöver extra stöd. Den 25 maj är det dags att koppla hunden och tillsammans njuta av folkfesten. Anmäl dig redan idag.

Under tre år har svenska hundägare samlats för att gå den omtyckta hundpromenaden tillsammans, nu har den vuxit och utvecklats till en riktig folkfest för alla hundälskare. Förra våren promenerade mer än 3 600 hundar och tillsammans samlade vi in 180 000 kronor till förmån för hemlösa hundar.

– Det finns fortfarande många hundar vårt land som behöver hitta nya familjer att älska och älskas av. Med hundpromenaden gör vi det enkelt för alla hundar och hundägare att tillsammans hjälpa hundar som behöver ett extra stöd, säger Agnes Fabricius, vd, Agria Djurförsäkring.

Årets promenad går i Eskilstuna, Halmstad, Växjö, Östersund, Stockholm, Karlstad, Sundsvall, Falun, Enköping, Linköping, Göteborg och Hässleholm. Parallellt med den svenska hundpromenaden samlar vi tassar i Köpenhamn, Finland, Norge, UK och Frankrike.

– I år ska ännu fler hemlösa hundar få hjälp och därför kommer Agrias hundpromenad starta i sex länder vid samma tillfälle, säger Agnes Fabricius.

I väntan på nya hem är hundstallen bland annat i behov av stöd för den löpande verksamheten och olika typer av utrustning.

– Varje krona gör skillnad! Vi tar emot mellan 400- 500 hundar varje år. Förutom att de behöver tak över huvudet, mat, träning och omsorg så vill de också ha koppel, leksaker och bäddar, säger Margite Nordenstam, verksamhetschef på Hundstallet.

För varje ekipage med husse eller matte med hund som deltar skänker Agria 50 kronor i välgörenhet till Hundstallet som verkar för hundar i hela landet.

Agrias Hundpromenad är inte bara en skön hundpromenad utan en folkfest för alla typer av hundar, hundägare och andra hundälskare. Ta med picknickkorgen och njut, på olika ställen i landet dyker det upp hundvänner som Anders Bagge, Fredrik Steen, Sofia Rågenklint och Annika Jankell.

Anmälan och mer info hittar du här.

Var och när?

Datum: lördagen den 25 maj

Tid: gemensam start kl. 11.00 och därefter löpande starter fram till kl. 13.00

Platser: Eskilstuna, Halmstad, Växjö, Östersund, Stockholm, Karlstad, Sundsvall, Falun, Enköping, Linköping, Göteborg och Hässleholm

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.