Modern teknik som gör livet lättare för hundägare

I Sverige tar appar, nättjänster och annan modern digital teknologi upp en stor del våra liv, vilket inte är särskilt konstigt med tanke på att vi lever i ett digitaliserat världssamhälle. Det är väl därför heller inte särskilt förvånande att det finns appar och andra innovationer för våra fyrbenta vänner också?

Vi använder appar till precis allt

Oavsett vad du har för intresse så finns det numera tekniska hjälpredor som gör livet lättare. Vi håller koll på kost, sovvanor och träningsrutiner med träningsarmband och fitness-appar, och streamar film och musik från olika streamingtjänster.

Vare sig det handlar om bankärenden eller underhållning så finns det alltså teknik som gör livet lite lättare. Ett bra exempel är den växande svenska spelbranschen där den senaste tekniska flugan är möjligheten att spela casino utan konto. De flesta stora svenska spelföretag låter numera spelare identifiera sig och logga in med BankID, så att de slipper skapa ett användarkonto för att spela. En ganska genial idé med tanke på hur stor utsträckning vi använder BankID i våra vardagsärenden.

Appar och andra hjälpmedel för hundägare

Det finns alltså inget livsområde som inte använder har plats för appar och modern teknologi, därför finns det naturligtvis appar för hundar och hundägare också.

En av de nyare trenderna bland hundägare är så kallade Dog Fitness Trackers. Det är små dosor som du sätter på hundens halsband. Dog trackers mäter din hunds aktivitet på samma sätt som ett träningsarmband håller koll på dina egna motionsvanor.

Du kopplar trackern till en app som ger dig statistik på hur pass i form din hund är. Det finns även en inbyggd hund-GPS, så att du kan hålla koll på var hunden är. Sist men inte minst finns det såklart inslag av gamification. Du kan mäta din hunds statistik med andra hundars och sätta upp olika aktivitetsmål.

Håll koll på vovven när du inte är hemma

Du har säkert hört talas om babykameror som vakar över din bebis när du inte är i samma rum. Men visste du att du kan dra nytta av precis samma teknik för att hålla kolla på vovven när du inte är hemma?

Med appar som PetCube Camera kan du inte bara övervaka din hund, utan även prata och leka med den när du inte är där. Du styr kameran via en app så att du kan hålla koll på hunden var du än är.

Videochatta med din hund när du inte är hemma

Pet Chatz tar det här med videoövervakning steget längre. Med den här manicken kan du ha videosamtal med din hund. Det gör det lätt för dig att titta till hunden när du inte är hemma, och du kan till och med ge hunden godis och belöna den.

Häftigast av allt är att din fyrbente livskamrat har en egen kontroll om den blir sällskapssjuk. Allt hunden behöver göra att trycka på en stor knapp med tassen för att skicka ett SMS som informerar dig om att din hund vill uppringd.

Teknologin vet inga gränser vilket glada hundägare är tacksamma för.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.