Ingen kritik mot socialtjänsten efter hundattacken – Ivo lägger ner ärendet

Socialtjänsten i Örebro placerar inte mera barn i familjer med hundar av denna ras. Det var den 27 juli ifjol som den fruktansvärda händelsen inträffade. En 15-årig pojke var familjehemsplacerad hos en 61-årig kvinna i Ljusnarsberg. Kvinnan ägde en amerikansk bulldogg som gick till attack mot pojken. Pojken fick flera bett i ansiktet och halsen och dog på plats av skadorna.

Kvinnan lyckades inte avstyra attacken och hon står nu åtalad för vållande till annans död. Den 21 maj inleds rättegången.
I åtalet mot den 61-åriga kvinnan har det kommit fram att hon saknade kunskap för hur man avbryter hundens kampbeteende och attack. Kvinnan ska också tidigare haft andra kamphundar som hon fått problem med. Hundarna ska bland annat ha attackerat andra hundar, en blev så svårt biten att den var tvungen att avlivas.

Händelsen har också utretts av socialtjänsten i Örebro. Där anmälde man snabbt sig själva till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg. På måndagen kom Ivo med sitt beslut. Kort påpekar man att Inspektionen för vård och omsorg avskriver ärendet.

Händelsen har påverkat socialtjänsten i Örebro som överväger att helt sluta placera barn där det finns hundar av en viss ras, vi är extremt vaksamma utifrån vilken hund det är, säger Susanne Bergström.

– Det ligger i sakens natur att vi inte är intresserad av att placera barn i familjer där den här rasen finns, säger hon och syftar på amerikansk bulldogg, skriver theworldnews.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.