Vårdhunden Primus sprider glädje och lugn på demensboende Villa Basilika

Labradoodeln Primus som är en vårdhund har ett av äldreboende Villa Basilikas viktigaste arbetsuppgifter, vilket han har blivit uppmärksammad för genom att bli nominerad till en Vardagshjälte i Aftonbladet.

Åttaåriga labradoodlen Primus är en certifierad vårdhund som jobbar på demensboendet Villa Basilika i Tyresö.

Att klä på sig går snabbare och talet flyter bättre. Allt tack vare vårdhunden Primus som jobbar på ett demensboende i Tyresö. Men framförallt sprider han glädje.

Det piggar upp bara att få känna på pälsen. Det ger liv och rörelse.

Vi är stolta över att våran fyrbenta kollega Primus, säger Moa Engström. Hans jobb gör en fantastisk skillnad i arbete inom demenssjukvården.
Primus jobbar måndag till fredag.

Han är med när de boende ska klä på sig och äta frukost och under olika aktiviteter som promenader eller filmvisning.

– Han hjälper till i vardagssituationer som ibland kan vara problematiska. När Primus kommer in kan en påklädning ta fem-tio minuter istället för en timme, säger Moa.

Primus är med på våra aktiviteter där vi bjuder in barn och unga att delta. Allt från högläsning där äldre och barn möts. till gymnastik och promenader, kel och gos.

Vi tycker att det är viktigt med barn som kommer och hälsar på, det livar upp våra äldre och det är viktigt med generationsmöten.

Han är även med och ordnar samarbete med Djurgårdens IF där vi anordnar anpassade aktiviteter, säger aktivitetsansvariga Moa Engström på Villa Basilika till Dog News.

Primus är en riktig vardagshjälte som ni kan läsa mera om på AB.

Villa Basilika är ett välplanerat, nybyggt äldreboende sen 2018, där vi välkomnar alla men särskilt dig som vi tror har ett stort intresse för djur och natur. Hundar är varmt välkomna att flytta in med husse eller matte, eller att komma på regelbundna besök om det passar bättre.

Boendet ligger centralt beläget i Tyresö med plats för 63 boende med demenssjukdom.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.