Startar hund-bvc: ”Vill ge hunden en bra start i livet”

 

Det är mycket att tänka på det första året när man skaffar en efterlängtad hundvalp, som vaccinationer, hälsokontroller, mjölktänder och foder. För första gången startar därför AniCura lokala valpskolor, ett sorts bvc för hundar, online samt på tre orter i landet.

Mellan april och juni brukar det var den perioden på året då flest köper hundvalpar. Att köpa en hund innebär mycket glädje men även ett stort ansvar och en hel del beslut.

För att underlätta processen startar nu djurkliniken AniCura en valpskola i Nybro, Falun och Västra Frölunda för att hjälpa de nyblivna hundägarna med all nödvändig information och veterinärbesök det första året.

AniCuras nya valpskola är en sorts bvc fast för hundvalpar. Genom regelbundna hälsokontroller under valpens första år är syftet att underlätta för hundägaren och ge hunden en bra start i livet.

Valpskolan kommer även att finnas online med råd och tips.

– Förutom de nödvändiga vaccinationerna hjälper vi även hundägaren att hålla koll på valpens mjölktänder som den ska tappa det första året. Vissa hundar kan få problem att tappa mjölktänderna vilket gör att de permanenta tänderna växer ner och orsakar ett dubbelt bett. Då behöver en veterinär ta bort mjölktänderna för att inte ge hunden framtida problem, säger veterinär Suzanne Sandquist.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#gatuhund #rabies

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.