Nu startar bygget av Jönköpings nya djursjukhus – ett av Sveriges modernaste


De kallar det för Sveriges modernaste djursjukhus och det ska så klart under nästa höst. Nu har bygget officiellt inletts. I går startade bygget av det nya djursjukhus i Jönköping som kommer att bli dubbelt så stort som det förra och ett av de modernaste i Sverige.

Nästa höst ska det stå klart, det nya djursjukhuset i Jönköping. I stans västra utkanter med naturen som närmsta granne får AniCura optimala förutsättningar att möta framtidens behov av avancerad akut- och specialistvård för smådjur.

Det hör inte till vanligheterna att det byggs nya djursjukhus i Sverige. Men igår togs ett stort steg när byggstarten av nya AniCura Djursjukhuset i Jönköping uppmärksammades. Det blir skräddarsytt, toppmodernt och med sitt naturnära läge en stor kvalitetshöjning på alla plan när det står färdigt nästa höst.

– Vi inom AniCura vill leda utvecklingen och forma framtidens djursjukvård. Det nya Djursjukhuset ger oss de allra bästa förutsättningarna att möta 2020-talets vårdbehov och förstärka positionen som regionens akut- och specialistsjukhus. Det blir också ett jättelyft ur arbetsmiljösynpunkt, säger Ulrika Rosander, VD för AniCura Jönköping Group.

Nya AniCura Djursjukhuset kommer att innehålla allt som finns idag. Och lite till. Till Hedenstorp tar AniCura med sig alla verksamheter som företaget erbjuder idag: primärvård, specialistvård och akutvård. Den fördubblade lokalytan, drygt 3700 kvm, ger möjlighet att utveckla alla verksamhetsområden, vilket gör att fler sjuka djur kommer att kunna få vård.

Nya AniCura Djursjukhuset i Jönköping i korthet:

• Som regionens största akut- och specialistsjukhus är operationsavdelningen central. Här görs en storsatsning. Operationsavdelningen blir utrymmesmässigt tre gånger större än idag. Antalet operationssalar ökar från tre till sex (tand, buk- och bensalar). 

• Väsentliga förbättringar på infektionsavdelningen leder till förbättrad patientsäkerhet när möjligheterna blir bättre att separera svårt sjuka patienter från andra patientgrupper.

• Vårdmiljön blir bättre, inte minst för inneliggande patienter på intensivvårdsavdelningen. Med permanent övervakning för våra allra sjukaste djur, nybyggda fräscha djurstallar, syrgasbur, och bra ventilation och ljudisolering blir standardhöjningen stor jämfört med i dagens lokaler.

• De nya lokalerna ger även också möjlighet att utveckla den redan framgångsrika strålbehandlingen, som vi idag är ensamma om i Skandinavien, liksom behandlingen av hypertyreossjuka katter med radiojod.

• Rehabilteringsavdelningen utvecklas med bättre lokaler och en egen ingång. Det möjliggör än större fokus på friskvård och förebyggande behandlingar. Här kan djur och djurägare träffa en dietist, gå på viktrådgivning eller träna för att toppa formen inför tävlings- eller jaktsäsong.

• Det nya djursjukhuset innehåller också en egen entré för katter. Att slippa träffa eller känna doften av hundar gör att katterna kan slippa onödig stress inför veterinärbesöket.

Tidigare idag firades starten för nybygget på Hedenstorp. På byggtomten samlades medarbetare, personalhundar, fastighetsägaren P&E Fastighetspartner, totalentreprenören YLAB tillsammans med Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande för ett lite annorlunda första spadtag där Puzzle, en femårig springer spaniel, stal rubrikerna. Istället för ett traditionellt spadtag var det nämligen han som till publikens jubel officiellt grävde igång bygget när han letade upp en AniCuradummy ur sandhögen. 

Det är fastighetsägaren P&E Fastighetspartner som hjälper AniCura att förverkliga byggplanerna. Med projektet etablerar sig företaget på riktigt på den lokala byggmarknaden i Jönköping.

AniCura Djursjukhuset tar varje år emot omkring 20 000 patienter och har idag ett 90-tal medarbetare. Med det nya djursjukhuset kommer fler arbetstillfällen att skapas, tror Ulrika Rosander.

–Vi står inför en spännande framtid och kommer att behöva anställa fler djurvårdare, legitimerade djursjukskötare och veterinärer framöver.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#gatuhund #rabies

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.