Här säljs en av valparna i Göteborg, efter valprånet

I dag lämnade åklagaren in sitt åtal mot de som misstänks ha rånat Eivor Nilsson i januari.

I förundersökningen framgår det att en av valparna såldes till Göteborg och att överlämningen av valpen skedde på järnvägsstationen i samma stad. En av de misstänkta i ärendet fångades på övervakningsfilm på järnvägsstationen i mitten av januari. Valpen såldes för 10 000 kronor via en annons, skriver Ystadsallehanda.

Valpen levererades med besiktningsintyg underskrivet av en skånsk veterinär, i intyget stod det en man som uppfödare. Det fanns även ett chipnummer på intyget, samma nummer som polisen läste av på valpen. Valpen var inte registrerad hos Jordbruksverket.

Redan två veckor innan valprånet lade en av de åtalade ut en annons på Blocket och uppmanade intresserade att ta kontakt och berätta vilka hem de kunde erbjuda valparna. Valparna såldes på Blocket som blandraser, skriver skd. Totalt har ett 50-tal vittnen förhörts och förundersökningen är omfattande.

Åklagaren säger att tillvägagångssättet varit särskilt rått och att det därför bör ses som grovt rån. Rånarna har använt onödigt brutalt våld, skriver sverigesradio

Polisen på Söderslätt har släppt en bild från när en av de fem valparna hittades efter valprånet i januari då totalt sex valpar stals.

Det är en polis vid Polisen Söderslätt som poserar med valpen ifråga. Bilden är från ett polisärenden i mars då valpen hittades vid en husrannsakan av vad polisen på sin Facebooksida kallar ”tjuvabil”.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.