Pojke ihjälbiten av hund – ”Det finns hundraser som inte är ämnade för vem som helst”

Pojke ihjälbiten av hund – ”Det finns hundraser som inte är ämnade för vem som helst”, äger Hans Rosenberg på Svenska kennelklubben.

I dag inleds rättegången mot ägaren till den hund som förra året dödade en tonårig pojke i Ljusnarsbergs kommun. Ägaren är åtalad för vållande till annans död. Nu höjs återigen röster om att förbjuda vissa hundraser, medan andra menar att det är upp till oss människor att ta större ansvar för våra hundar. Hans Rosenberg, pressansvarig på svenska kennelklubben, ger sin syn på saken. Nyhetsmorgon har även sökt polisen som avböjde att medverka.

Statistik visar att 300 skadas allvarligt av hundar årligen, Hans Rosenberg säger att vi måste utbilda hundägare för att ta hand om problemet.


Alla hundar har ett ändamål, en bakgrund, man måste veta vad man köper, det finns vallhundar, kamphundar, jakthundar och vakthundar etc.

Hunden kan agera utifrån det den är ämnad för, säger Hans Rosenberg i Nyhetsmorgon. 

På tal om hundkörkort menar Hans att det kan bli svårt att genomföra, vilka regler skall gälla? Hans fortsätter, om jag tex har en kamphund och blir sjuk hur ska vi hantera det? Vem kan då ta ut den, måste även den personen ha hundkörkort? Polisen kan ställa ett krav på dem som har kamphundar att de utbildar sig. 


Titta på hela Nyhetsklippet här

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.