En av valprånaren var ”jävligt förbannad” på kennelägaren

Två män på 27 och 34 år pekas ut som gärningsmännen vid själva rånet. Deras flickvänner och en tredje kvinna åtalas för medhjälp respektive häleri. Rättegången börjar den 3 juni och pågår i fyra dagar. 

Rättegången hålls i Kristianstads tingsrätt med start den 3 juni och beräknas pågå i fyra dagar. Först kommer den drabbade kennelägaren, som slogs ner och bands den 9 januari, att få berätta om händelsen. Dag två står det misstänkta Sjöboparet i fokus, skriver ystadsallehanda.

Det var via valparna som polisen lyckades hitta de misstänkta för rånet.

Djuren såldes genom en annons på Blocket. Den hade satts in redan den 27 december – två veckor före rånet – och gick ganska lätt att spåra.

Annonsen hade betalats från en mobiltelefon som tillhör en 23-årig kvinna som är den 27-årige misstänktes flickvän. Hon åtalas nu för medhjälp till grovt rån, skriver Expressen.

Omkring den 13 december var kvinnan hos uppfödare Eivor Nilsson och köpte en hund. De var vänner på facebook och rörde sig i samma kretsar och träffades på hundutställningar.

27-åringen har också erkänt att han var ”jävligt förbannad” på kennelägaren i Önnestad, efter att hans flickvän köpt en hund där – ett köp som de båda var missnöjda med. 27-åringen binds till valprånet på flera sätt, bland annat har hans dna hittats på det buntband som användes för att binda kennelägaren. Enligt den omfattande polisutredningen hade rånet mot kennelägaren planerats ett par veckor. 27-åringen från Sjöbo har i förhör erkänt att han berättade om valparna i Önnestad under en kväll när han satt och drack tillsammans med några killar, skriver Ystadsallehanda.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.