Varning – råttgift i hundrastgård

 

Elvaårig cairnterrier Didde höll på att dö efter ett besök i Värtavägens hundrastgård i förra veckan.

Längst in i rastgården bakom ett träd hade någon hällt ut råttgift i en grop, något som hunden Didde hittade och hade börjat äta av. Det tog en stund innan matte Jeanette Redig kallade in sin hund, då hittade hon honom med något blått pulver i skägget.

Jeanette ringde genast veterinären och åkte dit akut. Innan det samlade hon ihop pulvret och tog med det till veterinären. Hos veterinären kunde man konstatera att Didde fått i sig råttgift. Trots att Didde kom in i ilfart till veterinären höll han nästan på att dö innan han fick hjälp.

Händelsen polisanmäldes och under måndagskvällen spärrades hundrastgården av. Vem som placerat ut råttgiftet är dock ännu inte utrett. Kungliga Djurgårdens förvaltning, KDF, som ansvarar för hundrastgården, har inte placerat ut något råttgift i hundrastgården, det gör man aldrig.

När man placerar ut råttgift lägger man det i lådor och informerar om det med tydliga skyltar. Man häller inte ut det i en grop, skriver Stockholmdirekt.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.