9000 kronor i böter för hundbett

Hundägaren till den hund som attackerade och bet en flicka djupt i benet, har nu dömts till böter för vållande till kroppsskada och till att betala skadestånd till flickan. Hundägaren har tidigare varit ordförande i den lokala brukshundsklubben.

Det var ifjol som flickan cyklade förbi en tomt i Gävleborg, där en hund var fastbunden i en löplina. Trots att hunden var fastbunden lyckades den bita den cyklande flickan i benet, så det blev ett så djupt sår att det fick sys medan flickan var sövd. 

Hunden avlivades omedelbart. I Tingsrätten berättade ägaren att hunden är snäll men att den hade bitit ett barn lindrigt tidigare. Tingsrätten ansåg att ägaren borde haft bättre uppsikt, då ägaren hade stor erfarenhet av hundar borde hen insett faran.

Ägaren döms till dagsböter om totalt 9 000 kronor för vållande till kroppsskada och ska även betala skadestånd på 1 500 kronor till den bitna flickan, skriver SVT.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.