Kennelägaren kämpade för sitt liv – en erkänner resten nekar till brott

Idag började rättegången mot valprånarna, en erkänner häleri medan de andra nekar till brott. Rättegången avslutas den 11 juni.

Fem personer misstänks för inblandning i rånet och försäljningen av valparna. Endast en av de misstänkta, en 57-årig kvinna, har erkänt. Enligt åklagaren binder dna-spår och sms-meddelanden gärningsmännen till brottet.

Valprånet skedde den 9 januari och försäljningarna av valparna skedde mellan den 11-16 januari i år. Säljarna presenterade sig med falska namn, lämnade över förfalskade intyg och tog emot kontanter. Valparna såldes via en annons på Blocket. Annonsen låg ute på Blocket från den 27 december 2018, med valpar till salu för 10 000 kronor. Dagen innan rånet togs annonsen bort. Då hade flera personer hört av sig och ville köpa valp, skriver Kristianstadsbladet.

Fyra stulna valpar såldes till köpare i Malmö, Höör, Rydaholm och Svedala. Den första valpen köptes av en kvinna från Uddevalla en vecka efter rånet i Önnestad.

Minst två av köparna började fatta misstankar på grund av de falska intygen. En av dem upptäckte att namnet på ett vaccinationsintyg var förfalskat. En annan såg att det saknades en stämpel, skriver SVT.

Under första rättegångsdagen hördes kennelägaren: ”Det var så fruktansvärt mycket. Det var slag efter slag, mest i huvudet. Det fanns ingen nåder. Jag kämpade för mitt liv” sade kennelägaren, skriver Kristianstadsbladet.

Första rättegångsdagen visades bilder på brottsplatsen samt på de skador som kennelägaren fick efter misshandeln. Hon fick både blåmärken och frakturer på revbenen.

Det visades också bilder från hundstallet där rester av buntband och silvertejp låg kvar när polisen anlände. Hundstallet var den plats där kennelägaren blev bunden och nedslagen.

Kennelägaren begär 60 000 kronor i skadestånd för kränkning samt sveda och värk, skriver SVT.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.