De köpte de stulna valparna vid valprånet

Rättegången mot valprånarna fortsätter idag, mamman till kennelägaren hördes i förmiddags och under dagen hörs andra vittnen bland annat valpköparna. Ett vittne berättar hur de besökte en lägenhet för att titta på valparna.

En kvinna vittnar om hur familjen åkte till en adress i Hörby den 10 januari för att titta på två valpar, en hane och en tik, som de hade hittat på en annons på Blocket den 27 december 2018. I lägenheten möttes de av en man och de två valparna, mannen kunde inte bevara många av de frågor som kvinnan ställde och mamman till valparna var inte där. Kvinnan kände att hon inte ville köpa valp på det sättet och tackade för sig och lämnade lägenheten utan valp, skriver Kristianstadsbladet. Mannen försökte förklara att valparna inte var hans utan hans flickväns.

Ett annat ungt par åkte också till samma lägenhet och togs emot av mannen och hans flickvän, de unga paret blev störtförälskade i valpen som de hade fått veta var en blandras mellan Golden Retriever och Labrador. De unga paret tyckte att allt verkade så seriöst, alla intyg fanns och valpen var chippad, det fanns en avläsare i lägenheten och chipnumret stämde. Flickvännen insisterade på att de unga paret skulle skicka bilder på valpen då de kom hem och det skulle ordna valpträffa senare. Valpen fick med sig en favoritleksak, ett tyglejon och en filt med mammas doft.

De unga paret hade med sig ett erfaret äldre par som krävde att få se mamman till valparna. Det gick att ordna, mannen åkte iväg och hämtade en tik som de fick träffa ute på gatan, för att som de sa ”mamman inte skulle bli så stressad”. Allt verkade så seriöst.

De första veckorna var de unga paret överlyckliga över sin valp, men då de skulle vaccinera valpen tog de kontakt med veterinären som stod på vaccinationsintyget och då fick de veta att valpen aldrig hade varit hos den veterinären utan att intyget var förfalskat. Först ville de inte tro att de var sant men snart kopplade de ihop valpen med valprånet som skedde den 9 januari. Det verkade först lite långsökt eftersom de svarat på en annons som låg på Blocket i december men snart gick sanningen upp för de förkrossade paret, skriver Kristianstadsbladet.

De unga parets valp från Mellanskåne var den tredje valpen som polisen hittade, den första såldes på Centralstationen i Göteborg med förfalskade papper och den andra valpen såldes till en bekant till valprånarna i Malmö.

En kvinna i Småland köpte den fjärde valpen, kvinnan upptäckte först senare att det saknades vaccinationsintyg och då blev hon misstänksam. Då media skrev om valprånet gick sanningen upp för kvinnan som hade köpt sin valp av Martin Hansson, ett påhittat namn. Då kontaktade kvinnan polisen.

Ett hemlöst par i Malmö hade köpt den femte valpen som polisen kom på spåren genom att kvinnan åkte dit för snatteri, paret bodde i en bil tillsammans med valpen.

Den sjätte valpen har ännu inte hittats.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.