Rättegången mot valprånarna avslutad – en släpptes ur häktet

Igår avslutades rättegången mot valprånarna, åklagaren yrkar på fängelse, en av rånarna släpptes ur häktet.

Kammaråklagare Christofer Ramkvist sa att det användes så mycket våld att det rör sig om ett grovt rån, skriver Kristianstadsbladet. Den sammantagna bevisningen visar, menade åklagaren, att de båda åtalade männen ska dömas för det grova rånet och bör dömas till fem års fängelse för att det är ett så allvarligt brott. Det är det hänsynslösa beteendet som gör att det är ett grovt rån, säger åklagare Christofer Ramkvist till SVT Nyheter Skåne.

Rätten gav beskedet att 27-åringen ska stanna kvar i häkte tills domen meddelas om två veckor, och att släppa 34-åringen som suttit häktad i fyra månader på fri fot.

Kennelägaren kräver skadestånd.

De unga paret som köpte en av valparna har nu åter köpt ”tillbaka” valpen direkt från kennelägaren för 13 500 kronor, de förlorade 9000 kronor på ”första köpet” av valpen. Paret kräver skadestånd för de förlorade pengar som de betalade för valpen till rånarna och för att de tvingades sjukskriva sig efter att valpen omhändertogs från dem, då polisen hämtade valpen som de upplevde är deras barn, skriver Kristianstadsbladet.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.