60% av djurägare oroliga för värmen

Sommaren är en härlig tid fylld med äventyr och många sköna dagar utomhus. Värmen och solen innebär dock att risken för värmeslag och brännskador ökar hos våra fyrbenta vänner. Arken Zoo har tagit reda på hur svenska djurägare hanterar värmen och tipsar även om svalkande sommarprodukter för hund och katt.

Värme och solsken är en stor njutning för många under sommarmånaderna, men som djurägare finns det även en del orosmoment och saker att tänka på. I en ny svarar 60% av de deltagande hund- och kattägarna att de känner sig oroliga för en lika varm sommar som ifjol. 37% säger dessutom att deras djur påverkades negativt av förra årets sommarvärme. Många svarar att de förbereder sig med vatten och skugga, men även kyldynor, svalkande bad och att hålla sig inomhus under de mest kritiska soltimmarna.

Djuren är mycket känsligare för värme än vad vi människor är, vilket är viktigt att tänka på under de varma sommarmånaderna. Hundar och katter kan dessutom inte svettas och på så vis sänka sin kroppstemperatur, men som tur är kan husse och matte underlätta och göra även stekheta dagar uthärdliga för hund- och kattvänner. 38% av deltagarna i undersökningen hade redan i maj köpt något värmeförebyggande som kylväst, kylscarf eller djurpool. Många svarar också att de avstår aktiviteter som långa promenader och utomhusträning med sina djur när det är som varmast på dagen.

8 tips – så förebygger du värmeslag:

1. Ha alltid med dig vatten när ni går hemifrån och erbjud mycket vatten i hemmet. Det finns smarta, kylande vattenskålar

2. För att ge katten lite extra vätska är våtfoder en bra idé

3. Hos Arken Zoo finns det speciella kylvästar som kan hjälpa till att hålla nere din hunds kroppstemperatur då det är varmt ute

4. Det finns även en matchande kylscar

5. Djur utan päls skyddar du med solskyddsfaktor eller täckande kläder.

6. Tänk på att inte motionera under varma sommardagar, särskilt inte genom cykelturer eller liknande på asfalterade vägar. Bästa tiden att träna på sommaren är tidigt på morgonen.

7. Förutom bad kan du även investera i några svalkande leksaker, som detta ben från All For Paws som man fyller med vatten och lägger i frysen

8. För katten kan det vara bra att addera lite extra vätska, exempelvis med en vattenfontän eller två

Så njut av sommaren tillsammans, men tänk på att värme är farligare än kyla för våra fyrbenta vänner. Erbjud dem vatten, skugga och svalka – då blir de glada!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.