Bötfälldes för dubbelt djurplågeri

En hundägare som tidigare bott i Karlskoga dömdes vid Örebro tingsrätt till dagsböter på 5 000 kronor för två fall av djurplågeri.

Det första fallet rörde en hund som inte fått tillgång till rent dricksvatten och som var för fet på grund av för allsidig kost. Mannen hade inte tagit hunden till veterinär trots föreläggande från länsstyrelsen. Detta fall av djurplågeri skedde under år 2018.

Mannen dömdes också för djurplågeri av en annan hund, som han i år mellan februari till april inte heller gett denna hund tillräckligt med vatten. Till skillnad från det första fallet så har denna hund inte fått tillräckligt med mat utan var kraftigt underviktig och uttorkad med ljusa slemhinnor, rinniga ögon, rodnad och svullnad runt båda ögonen, ömmande, spänd samt rodnad buk, rodnat bröst samt bakre delen av båda öronen, förstorade lymfknutor samt tandköttsinflammation och tandsten, vilket varit ett lidande för hunden.

Mannen nekar till brott, men tingsrätten anser att åklagaren lagt fram så tydliga bevis så mannen döms för två fall av djurplågeri, skriver Karlskogatidningen.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.