Att tänka på under Midsommarfirandet med hunden – Trevlig Midsommar

Vi önskar alla våra läsare en riktigt TREVLIG MIDSOMMAR !

Som vanligt så uppdaterar vi även under helgen med nyheter som rör hunden!

Att tänka på under midsommarfirandet

 En av de vanligaste frågorna som FirstVet fick på midsommarafton ifjol rörde sig om kräkningar, oftast i relation till att husdjuret fått i sig matrester.

• Mycket av midsommarmaten innehåller lök, vilket kan leda till problem med blodbrist för ditt husdjur om det skulle få i sig lökbitar.

• Hundar riskerar även att få inflammation i bukspottkörteln om de äter mycket fet mat. Bukspottkörtelinflammation är smärtsamt och leder till diarré och kräkningar, ofta går det bra att behandla men i vissa fall är det så allvarligt att hunden avlider.

• Benrester kan vara farliga för hundar, i synnerhet tillagade kotlettben, fiskben eller fågelben. I värsta fall kan hunden knäcka en tand, få förstoppning eller till och med få livshotande skador på tarm eller magsäck av vassa benflisor.

• Hundar och katter tål inte alkohol. De första symtomen vid en alkoholförgiftning är dåsighet och vinglig gång. Har den fått i sig en större mängd alkohol kan det ge skador på kroppsceller och få svårt att hålla tätt. Andra kännetecken är långsammare hjärtfrekvensen, kräkningar, diarré, okoordinerade rörelser och höjd kroppstemperatur.

• Majskolvar kan inte smältas ned i hundens magtarmkanal och kan därför fastna i tarmen. I värsta fall kan de orsaka ett akut stopp. Hunden kan då börja kräkas och visa tecken på buksmärta. Detta är ett akut tillstånd som kräver operation.

• Glasspinnar och grillspett av trä kan bli väldigt vassa när de går sönder. Om hunden försöker äta dem kan de fastna i svalget eller i halsen och orsaka sår och bölder. Lyckas hunden svälja dem kan de i värsta fall orsaka svåra skador i hundens mage och tarm.

För fler tips, besök firstvet.com

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#midsommar #midsommarfirandet #kräkningar #hund #hundar #gift #diarre

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.