27-åring döms för det grova valprånet

27-åring döms till fängelse för det grova valprånet.

Under tisdagen meddelade Kristianstad tingsrätt domen. 27åringen döms för grovt rån och häleri till fem år fängelse.

Kristianstads tingsrätt dömer en 27-årig man till fem års fängelse för ett synnerligen rått rån av sex hundvalpar från en kennel i Önnestad utanför Kristianstad den 9 januari 2019.

En 34-årig man frikänns från åtalet för grovt rån, eftersom bevisningen inte räcker mot honom. Det finns ingenting som knyter honom till platsen för rånet.

Tre andra personer döms för häleri av de stulna hundvalparna.

Enligt tingsrätten har åklagaren inte lyckats leda i bevis att den 27-årige mannens sambo gjort sig skyldig till medhjälp till grovt rån och hon frikänns därför från det åtalet. Däremot är det, enligt tingsrätten, bevisat att hon efter rånet hjälpt till med försäljningen av en stulen valp och leveranserna av två andra stulna valpar. Hon döms därför till villkorlig dom för häleri, skriver dagensjuridik.

Två andra kvinnor döms också för häleri för att ha hanterat de stulna valparna på olika sätt. Påföljden blir skyddstillsyn respektive villkorlig dom, enligt ett pressmeddelande från Kristianstads tingsrätt. Den ena för att ha tagit emot en valp som denne visste var stulen och den andra för att ha förvarat en valp i sin bostad.

Kvinnan som utsattes för det grova rånet får skadestånd med 50 000 kr för den allvarliga kränkning och det lidande hon har drabbats av genom det grova rånet, skriver Sverigesradio.

Texten uppdateras efter hand.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #valprån #kennelägare #dom

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.