Effektivare möten med hjälp av djur?

40% tror att djur på möten har en positiv påverkan

Att ha djur på ett möte kan skapa goda förutsättningar för ett lyckat utfall. Det tror i alla fall 40% i en undersökning som Åby Arena genomfört bland västsvenskar inför invigningen av Göteborgs nya mötesplats.

De positiva effekterna av djur har länge diskuterats och det finns studier som visar att ett sällskapsdjur kan göra underverk på en människas hälsa. Djuren bidrar till förhöjd livskvalitet och ger stöd i stressade situationer, vilket bland annat leder till färre depressioner och bättre immunförsvar.

Det är därför inte särskilt märkligt att 40% av västsvenskarna tror att djur på möten har en positiv påverkan. 37% tror att djur varken har en positiv eller negativ påverkan, medan endast 23% tror att djur har en negativ påverkan på möten.

  • Eftersom vår mötesplats erbjuder närhet till hästar, blev vi särskilt glada över att så många förstår att djur har en positiv påverkan på möten, säger Kristina Wärmare, Sales & Marketing Manager på Åbymässan.
  • Resultatet bekräftar det vi har känt länge. Jag som sitter här ute och jobbar nära djur vet vilket lugn närheten till våra fina hästar ger i det dagliga arbetet, säger Kent Jellmund, marknadschef på Åbytravet.

I undersökningen har en panel med 600 personer från Västsverige fått svara på frågor om möten. Bakom undersökningen står Åby Arena, som består av Åbytravet samt helt nya Åbymässan och Åby Hotel. Tillsammans har dessa aktörer slått upp portarna till Göteborgs nya mötesplats.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundmöten #åby #åbytravet #mötesplats

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.