Tonåring dog i hundattack – nu frias hundägaren av tingsrätten

Tingsrätten friar nu den kvinna vars hund bet ihjäl en 15-årig pojke i Ljusnarsbergs kommun förra året från ansvar till vållande till annans död. 15-åringen var familjehemsplacerad hos kvinnan när hennes hund bet ihjäl honom.

Örebro tingsrätt menar att omständigheterna inte varit sådana att kvinnan insett eller borde ha insett risken för att hunden skulle gå till angrepp mot pojken. Anledningen är att hunden inte tidigare attackerat människor och bara en gång bråkat med en annan hund. Tingsrätten menar inte heller att kvinnan på annat sätt genom oaktsamhet orsakat pojkens död.

Pojkens föräldrar kommer att få skadestånd i enlighet med att hundägaren har ansvar över skador som hunden orsakar, skriver SVT.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #polis

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.