Dom i hundattack – Föräldrar överklagar dom kring sin pojkes död

Föräldrarna till den femtonårige pojke som förra sommaren bets ihjäl av en hund i en fosterfamilj i Kopparberg överklagar domen. Pappan till pojken som bets ihjäl, menar att kvinnan är skyldig till pojkens död och att hon inte borde haft den hunden överhuvudtaget.

Igår kom domen, Tingsrätten friar den kvinna vars hund bet ihjäl en 15-årig pojke i Ljusnarsbergs kommun förra året från ansvar till vållande till annans död. 15-åringen var familjehemsplacerad hos kvinnan när hennes hund bet ihjäl honom.

Åklagaren menade att kvinnan brustit i tillsynen av sin hund, en amerikansk bulldog. Men tingsrätten ansåg att polisens utredning inte visat att kvinnans eventuella brist på att kontrollera sin hund orsakat pojkens död, skriver Sverigesradio.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #djurplågare #kattstrypare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.