Tänk på hunden i sommar

Sommarens faror för din hund

På sommaren finns många saker som kan vara farliga för din hund. Överhettning, huggormar och fästingar är några av dem.

Överhettning

Hundar svettas inte på samma sätt som människor, varför risken för överhettning också ökar. Var därför extra uppmärksam på hundens beteende och mående under varma sommardagar. Det är viktigt att hunden dricker ordentligt, och om den är ovillig att göra det kan något extra gott (kanske lite köttfärs) i vattnet göra att den får i sig mer vätska. Det kan också vara bra att blöta ner hunden ordentligt, antingen genom bad eller vattenkanna, så att den svalkas under den varmaste tiden på dygnet.

Huggormar

Huggormar kan orsaka mycket svåra skador – eller till och med dödsfall – hos hundar. Hundar är ofta nyfikna av naturen och ser de en huggorm vill de ofta fram och nosa på den, vilket ofta leder till bett i nos eller huvud. Om din hund blir biten av en huggorm ska du omgående kontakta en veterinär och följa dennes råd. För att slippa huggormar i trädgården kan det vara bra att hålla gräsmattan klippt och vara extra uppmärksam på ställen där ormar kan tänkas trivas, till exempel stenrösen eller rishögar.

Fästingar

Fästingar är något som alla jakthundar i södra Sverige drabbas av. Det finns flera medel på marknaden som håller fästingarna borta, men många av dem är också kritiserade. Ta för vana att kolla av hunden och kanske borsta den efter promenader i skog och mark för att få bort fästingarna innan de hinner bita sig fast. För mer information om fästingar och hur de kan drabba hundar gå in på https://www.sva.se/djurhalsa/hund.

Tänk en gång extra i sommar och tänk på att inte lämna hunden i bilen vid hög värme, se till att hunden är försäkrad och håll hunden i god kondition och sedan en portion allmänt sunt förnuft avslutar Johan Boström, marknads – och kommunikationschef på Jägarnas Riksförbund.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #sommarensfaror #fästingar #giftalger

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.