Avel på kortnosade hundar förbjuds i Nederländerna

Regeringen i Nederländerna har tagit ett beslut om att avel på kortnosade hundar blir förbjuden. I flera år har djurskyddsorganisationen Dier & Recht kämpat för ett beslut och enligt de nya kriterierna måste hundens nosparti vara minst en tredjedel av huvudet!

Universitetet Utrecht understödjer beslutet med en rapport som menar att extremt korta nosar inte är förenligt med djurskyddslagarna som ska främja hundars hälsa och välbefinnande. Avelsarbetet kommer att behöva ändras för flera raser, bland annat Fransk bulldog, Mops och Pekingese, skriver tidningen Härliga Hund i senaste nummer 8 2019.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #trubbnosar #kortnosadehundar #kortnos #nederländerna

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.