Kritik mot hundar på badplatser – ”Visar ofta ingen hänsyn”

En privatperson har skickat in ett klagomål till Karlskrona kommun för att visa sitt missnöje mot att hundar vistas på badplatserna, skriver sydöstran.

I Karlskrona är det tillåtet att ha med sig kopplade hundar vid badplatserna men klagomålet gäller att hundägarna inte visar hänsyn till badgästerna utan klampar fram med sina hundar och låter dem skaka av sig vatten så det stänker på badgästerna.

Hur gör du som hundägare? Visar du hänsyn till omgivningen?

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundbad #badplats #klagomål #hundägare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Kritik mot hundar på badplatser – ”Visar ofta ingen hänsyn”

 1. Emma Trysberg skriver:

  Jag o min hund gjorde ett försök o få sola lite häromdan på en mindre badplats där hundar är tillåtna kopplade. Min hund låg brevid mig ,kopplad, på vår handduk. Några barn gjorde ett försök o gå fram till honom utan att ens titta på mig men jag hann hindra dom o försökte förklara att han inte är så förtjust i o bli klappad. Vi låg på sidan av stranden för att inte hamna i språnget ner till vattnet. Barnen verkade lite missnöjda med att inte få klappa hunden så de började springa runt vår plats o både jag o hunden fick lite svårt o slappna av. Jag försökte få kontakt med föräldrarna men de hade bara ögon för sina telefoner. Ska de va regler för hundar, tycker jag det bör va regler för alla!

 2. Celia Sager skriver:

  “Stänker på badgästerna”?
  Vad har en badgäst på en badplats att göra om den inte tolererar att bli våt?
  Somliga människor måste alltid ha något att klaga på.
  Särskilt när de är missnöjda med sig själva.

 3. Sofia Petersson skriver:

  Det är klart att vi hundägare ska visa hänsyn. Men ofta finns det väldigt liten tolerans för hundar och man visar ofta väldigt lite respekt för hundarna. Man springer mot hundarna, man kastar saker framför nosen på dem som de inte får röra, barn ska fram och klappa dem. Men gud nåde den hund som råkar skälla eller skaka av sig vatten i närheten av andra människor. Då stör de och vi hundägare ska läxas upp. Det är märkligt att vi hundägare och hundarna måste bete oss helt klanderfritt när andra inte behöver visa hänsyn tillbaka.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.