Nytt klagomål på badande hundar bland barn

Förra veckan mottog Karlskrona kommun ett klagomål mot hundar på badplatser, nu har det inkommit ett nytt klagomål gällande hundar på badplatser.

”I eftermiddags var det en hund i vattnet bland badande barn i Studentviken. Tacksam att ni sätter upp en skylt. De säger att de har pratat med kommunen och det är ok”, skriver en person i ett klagomål till kommunen.

Så här svarar kommunen på klagomålet:

”Vi jobbar mot de lokal ordningsföreskrifterna när det gäller hur vi ska ställa oss till just hundar på badplatser, där står det inget förbud mot bad eller vistelse på badplatsen ,enbart att det inte får förorena eller springa lösa.”, skriver sydöstran.

Efter vår senaste artikel har många hundägare hört av sig och berättat om hur illa de blivit behandlade av barnfamiljer på stränderna då de haft hund med sig, även om de har skött sig och haft koll på sin hund.

Många föräldrar har noll koll på sina barn, som springer omkring och sprätter sand och vatten på solande gäster. Även barn som rusar fram till kopplade hundar utan att fråga om de får klappa.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundbad #badplats #klagomål #hundägare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.