Veterinär bekräftar – Någon har förgiftat fem av Helenas hundar

För 4-5 veckor sedan började några av Helena Wallins hundar visa tecken på att de mådde dåligt. Helena som drivit en hobbykennel i 25 år förstod inte vad det var för fel på hundarna.

Helena bor på en gård i Hallsbergs kommun, intill en väg, hon har hundar av rasen Pomeranian och shetland sheepdog. Två av hundarna mådde dåligt, de vinglade blev andfådda och mådde illa, de blev så dåliga att de dog.

Helena är i kontakt med importerade hundar så hon trodde att hon fått in någon smitta, men då en tredje hund dog gjordes en obduktion. Obduktionen visar att hundarna har fått i sig glykol. Troligen dog de två första också av glykolförgiftning.

Ytterligare två hundar har dött av glykolförgiftning hos Helena. Nu misstänker Helena att någon person har hällt glykol i hundarnas dricksvatten alternativt kastat in något med glykol på, till hundarna.

Aramayis Davtyan är veterinär på Smådjurskliniken i Hallsberg och han berättar att det inte krävs några större mängder för att hundar ska dö av glykolförgiftning.

– En hund riskerar att dö av 4-7 ml etylenglykol per kilo kroppsvikt, alltså ungefär samma mängd som en tesked.

Helenas fem hundar vägde mellan 1,5-6 kilo och det innebär alltså att de måste fått i sig mellan 1,5-6 teskedar vätska, skriver NA.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #pomeranian #glykol #glykolförgiftning

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Veterinär bekräftar – Någon har förgiftat fem av Helenas hundar

  1. ludwig sjöfors Hund ägare! skriver:

    Om man hittar något liknande som är förgiftat vem kontaktar man? både för att dubbel kolla om det är förgiftat och vem kollar min hund på bästa vis?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.