Idag tas kennelrånet upp i Hovrätten i Malmö

Det uppmärksammade valprånet i Önnestad tas idag upp i hovrätten i Malmö.

Kristianstads tingsrätt dömde en 27-årig man till fem års fängelse för ett synnerligen rått rån av sex hundvalpar från en kennel i Önnestad utanför Kristianstad den 9 januari 2019. En 34-årig man från Göteborg frikänns från åtalet för grovt rån. Tre andra personer döms för häleri av de stulna hundvalparna. Idag kommer hela målet tas om i hovrätten i Malmö.

Den starkaste bevisningen mot mannen från Göteborg, var en övervakningsbild när mannen kom gående på Göteborgs central med en av hundarna i en stor väska. Domstolen ansåg inte att det räckte för att anse det bevisat att han utfört själva rånet och friade honom därför, skriver Kristianstadlokaltidningen.

Åklagaren kräver i sin överklagan att även den 34-åriga Göteborgaren ska fällas för rånet, medan Sjöbobon kräver att också han ska frias helt.

En valp tros vara död

Kennelägaren fick tillbaka fem av sex valpar efter rånet. Den sjätte tros vara död, eftersom den var liten och svag då rånet skedde.

Även domen för en kvinna i 30-årsåldern överklagas av hennes advokat. Kvinnan dömdes till villkorlig dom för häleri, misstänkt för att ha förvarat stulna valpar i sin lägenhet, skriver SVT.

Fem av sex valpar har hittats och återförts till kenneln. Tre av valpköparna fick skadestånd motsvarande priset för valparna de hade köpt.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #valprån #skåne #goldenretrivier #hundvalp #hovrätt #överklagas

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.