Dognews.se besökte hundvänliga Gotland

Vi har åkt runt på Gotland i en vecka, besökt flera hundvänliga ställen och några mindre hundvänliga restauranger. Ovan ser ni film från insläppet på fredag till Gotland Dog Show där utställare fick lov att komma in på området och ställa upp sina tält inför helgens hundutställning.

Resan tog oss 10 timmar hemifrån med 8 hundar i bilen gick det ändå väldigt smidigt. Vi hade reserverat hundkupé på färjan från Oskarshamn. Endast ombordstigningen var lite bökig för övrigt löpte allt väldigt bra. några knorrande Gotländska pensionärer tyckte inte om att vi hundmänniskor kom till ön, annars är Gotland väldigt hundvänligt.

Kön ringlade lång till insläppet som mynnade ut i ett ”kosläpp”

Vi hade vädrets makter med oss, helt otroligt vilken brittsommar vi fick med upp till 30 graders värme och sol hela veckan.


Vi bodde i Barlingbo i ett ombyggt stall på 5 rum och kök samt allrum, med 11 sovplatser, hos Bosse och Gerd två helt fantastiska människor.

Vi fick hundkakor med texten I love dognews.se

Som vi skrev tidigare finns Bästa vänners bistro för den som vill äta tillsammans med sin hund och så finns förstås det fantastiska Gotlands Djurbageri där ni hittar djurälskande Alexandra och hennes ekologiska kakor som ni kan beställa till era hundar. Bageriet ligger nära Russparken så om ni har vägarna förbi ta en sväng in till Alexandra. Tänk på att inga hundar får gå in i Russparken!

Vi försökte oss in på hamnkrogen Trossen med en liten hund i en transportbur men nekades att komma in med hänvisning till lagen?? Vi berättade att det inte finns någon lag som förbjuder hund utan enbart ägarens goodwill. Det fanns inte en enda gäst i restaurangen men ändå släpptes vi inte in.

Vi gick över till restaurangen Florens Visby som ligger intill, de välkomnade oss in.

Restaurang Köpmannen II mitt i Visby innerstad välkomnar hundar in, hunden får även en egen vattenskål. Kan varmt rekommenderas!

Fårö fyr på nordligaste punkten

Vi besökte restaurang Ebba på Fårö, där välkomnades hundarna med in på terrassen.

Så vackert uppe på Fårö

På vägen ner från Fårö tog vi en sväng till Lergravs raukfält som ligger intill havet

En rauk är en av abrasion formad sten, ett geologiskt vittringsfenomen som bildas när relativt mjukare bergarter vid stränder eroderas av det omgivande havet och en hårdare kärna av kalksten blir kvar. Den ännu pågående landhöjningen efter den senaste nedisningen tar raukar upp ur havet

Denna stiliga kille stötte vi på utanför domkyrkan i Visby, men även i utställningsringen på både lördag och söndag var han BIR.

Vi har två nya Champions med oss hem, en dubbel Champion och en trippel Champion, båda två väldigt sparsamt utställda. Bambi har ställts ut sex gånger och Pixie fem gånger i Sverige.

Vi gjorde nog lite av ett hattrick då vi har ställt ut hund 5 gånger på Gotland Dog Show, samtliga fem gånger har vi vunnit BIR båda dagarna!

Gotland Dog Show var väldigt välarrangerad och vi tycker att ni alla ska planera in nästa års semester till Gotland till sista helgen i augusti för då firar Gotlands kennelklubb sitt 85 års jubileum.

Tyvärr skötte sig inte alla hundägare, flera gånger tvingades man ropa ut att det satt hundar i bilarna trots att det var ca 27 grader i skuggan. Kennelklubben hotade flera gånger med att polisen skulle slå in rutan om inte hundarna omedelbart togs ur bilarna!!!!

Efter söndagens finaler hittade vi ett guldarmband på marken då vi packade ihop, vi efterlyser ägaren som säkert vill ha tillbaka sitt guldarmband, läs mera om de här

Tack för oss Visby och Gotland – vi kommer snart igen!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #upphittat #guldarmband #dogshow #gotland #ilovegotland #visby

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Dognews.se besökte hundvänliga Gotland

  1. veronicahaard skriver:

    Tack för fina tips! <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.