Domen i valprånet står fast – fem års fängelse för Sjöbobon

Idag kom hovrättens dom i det uppmärksammade valprånet. Hovrätten gick på tingsrättens linje.  Den 27-årige mannens dom står fast.

Även där döms han till fem års fängelse för det brutala rånet mot en kennelägare i Önnestad.

Nu är hovrättens dom klar. Efter att gått igenom tingsrättens hela förhandling, och lyssnat till ett par nya vittnen, har man kommit fram till samma slutsats som tingsrätten. Det finns inte tillräckliga bevis för att 34-åringen skulle ha varit delaktig i rånet, skriver Ystadsallehanda.

På morgonen den 9 januari 2019 överfölls hon i hundstallet av minst två maskerade personer, som överraskande rusade in, sprejade färg i hennes ögon så att hon inte kunde se och sedan utsatte henne för ett besinningslöst våld. Bland annat blev hon upprepade gånger slagen i huvudet med ett föremål så att det började blöda, och hon utsattes för så kraftigt våld mot nacken att hon upplevde att gärningsmännen försökte vrida huvudet av henne. Våldet ledde bl.a. till flera frakturer i revbenen och en fraktur i ena foten. Under misshandeln kände kvinnan svår dödsångest och förlorade sedan medvetandet. Hon tejpades med silvertejp över ansiktet, och hennes händer och fötter tejpades ihop. Sedan stal gärningsmännen sex hundvalpar i hundstallet och lämnade den skadade och tejpade kvinnan liggande på golvet. Fem av hundvalparna har så småningom påträffats och man tror att den sjätte dog pga den var så svag.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #valprån #kennelägare #dom

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.