Oklart hur många hundar som hittills har dött i Norge ?

Sedan fredag har Mattilsynet fått in åtta nya rapporter om hundar med liknande sjukdomssymtom som de hundar som tidigare har dött av blodig diarré. Fallen kommer från Oslo, Akershus, Telemark och Nordland.

Veterinärinstitutet medger att de inte har en fullständig översikt över hur många hundar som har dött på grund av sjukdomen som just nu pågår bland hundar i Norge, men antar att det kan vara upp till 30 hundar, skriver NRK.

Samtidigt påpekar Mattilsynet att diarré är ett ganska vanligt symptom hos hundar, men vanligtvis med mindre akut sjukdom än de som har setts här. Det är inte alltid smittsamt och fallen är inte nödvändigtvis relaterade till varandra. Alla rapporter om hundar med blodig diarré kan därför inte sättas i sammanhanget förrän vi vet vad sjukdomen faktiskt orsakas av, säger Mattilsynet.

Norska kennelklubben skall idag ta ett beslut om de kommer att rekommendera att tävlingar ställs in den kommande helgen. Därefter förväntas Svenska, Danska och Finska kennelklubben komma med uttalande om de tillåter norska hundar på sina utställningar i helgen.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #sjukahundar #smittsamsjukdom #parvovirus #giardia #veterinärinstitutet #Providenciaalcalifaciens

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.