Polishunden GW lika skarp som sin namne

Skärmdump Polisen Sjuhärad

En bankomat sprängdes under natten i förra veckan i Borås, nu berättar hundföraren om polishunden GWs starka insats i sökandet efter förövarna som försvann från platsen på en moped.

Vi börjar söka spår vid några radhus och får upp ett spår på asfalten som leder i väg från husen och ut på en cykelbana. Vi följer den en bit och sedan vinklar spåret rakt ut i skogen. Där kommer vi in i ett parti med meterhöga, mossbeklädda klippblock. Det känns att vi är rätt, ingen ”vanlig” människa skulle få för sig att gå här. Jag och min kollega, som följer oss i spårandet, lyckas ta oss över utan att slå ihjäl oss. Spåret fortsätter rakt ut i skogen och snirklar sig fram i terrängen. Det fortsätter med några skarpa vinklar och efter en stund kommer vi ut på en gångväg och vidare upp på en utkiksplats, lilla utkiksplatsen på Ryssby Klint. Jag jobbar in lite spårlina och ser att GW lyfter nosen och vädrar, hinner tänka att nu är det nära. GW spårar vidare över utkiksplatsen, förbi bänken och rakt nerför klipporna in i ett tätt buskage. Jag släpper ut hela spårlinan och står kvar på avsatsen.

Då ljuder GW:s skall inne från det täta buskaget, jag står tyst med kollegan bakom ryggen och sen öser GW på med skällandet och jag förstår att vi har träff, skriver hundföraren på polisen i Sjuhärads facebooksida!

Läs om hunden GWs insats på Polisen Sjuhärads facebook sida här

Så här tyckte Leif GW Persson om sin namne då hunden GW blev godkänd som polishund.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #GW #borås #polishund #bankomat

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.