Betald ledighet för anställda som skaffar valp eller kattunge

Arken Zoo, Sveriges största rikstäckande zoofackhandel, införde förra året en möjlighet för sina anställda att få tre dagars betald ledighet – när de skaffar en valp, kattunge eller omplacerings hund/katt. Syftet är att hjälpa Arken Zoos anställda att kombinera jobb, fritid och sitt intresse för djur på ett smidigare sätt, vilket bidrar till hela familjens välbefinnande under förstatiden med en ny familjemedlem hemma. Konceptet, som kallas för Tasstid, blev en succé och därför har företaget bestämt sig för att nu permanentera den uppskattade personalförmånen.

– Tasstid har varit oerhört uppskattat på Arken Zoo och vi vill nu fortsätta att främja att våra anställda har djur, säger Daniel Pettersson, försäljningschef på Arken Zoo. Våra anställda har ett genuint intresse och kunskap om djur och för att säkerställa den kunskapen och engagemanget är det självklart viktigt att personalen får möjligheten att lägga så mycket fokus som möjligt även på sina egna djur och ta vara på de där värdefulla första dagarna med sina nya familjemedlemmar.

Det är ett viktigt beslut att skaffa valp, kattunge eller att ta emot en omplacerad hund eller katt. Detta förändrar vardagen väsentligt där socialisering, att lära känna det nya hemmet och andra anpassningar behöver göras.

– Eftersom personalen är en av våra viktigaste tillgångar så är det roligt att få hjälpa dem att få en fin start med sitt nya husdjur genom att ge dem tid att skapa samhörighet och sätta rutiner i lugn och ro de första dagarna med valpen, kattungen eller det omplacerade djuret, säger Nanna Martin-Löf, HR-direktör på Arken Zoo. Det är också en ovärderlig tillgång för oss som företag att våra anställda är djurägare och att vi på så sätt kan använda deras kunskap och erfarenhet i vår dagliga verksamhet.

Djurens välbefinnande är en central del av Arken Zoos syfte och i företagets vision ingår att göra livet enklare, säkrare och roligare för djurägare. Över 90% av företagets över 450 anställda har minst ett husdjur hemma. Tasstid har varit väldigt uppskattat under det gångna året, både hos personal på kontor och i egenägda butiker.

– De första dagarna framförallt, ja de första veckorna i hundens eller kattens liv, är väldigt viktiga när man får hem den så att man får en bra relation och en bra start med sitt djur, säger Josefine Bengtsson, uppfödarkoordinator på Arken Zoo. Vi lekte mycket, började träna lite grunder och skapa en relation tillsammans. Jag tycker att det är väldigt bra att vi förlänger så att fler av mina kollegor kan få användning av det här för det är en väldigt fin förmån att ha att kunna vara hemma med sitt nya djur.

* Tasstid gäller för hela Musti Group Nordic i egenägda butiker.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #tasstid #arkenzoo

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.